Wednesday, December 18, 2013

Melaka Kami datang - part 1

Assalam

Alhamdulillah pika update kali ni..hehheh
malas nk peram cerita lama-lama
okey tgk title entry ala-ala Istambul aku dtg..heheeh
11/12/2013 last week cuti semperna besday Sulatn Selangorkan
Husband pika plan nk ajak kami gi jalan-jalan. so ari kamis 12/12/2013 kami apply cuti
dpt la bercuti pakej 2hari 1malam..
First kami plan nak g semula ke PD..pika teringin sgt nk tdo kat avillion..
tapi!!!
adoii bilik penuh..stress..avillion cove admiral ade lagi 1 satu bilik time pika call untuk reservation tapi late reservation nk kene ade creadit card..adoii..
nampaknyer terpaksa lupe kan cite untuk ke PD
Last-last pika ajak husband g melaka jer..

so on dat day pagi tu dh siap kemas barang. Husband ajak g opis jap nk siapkan sikit keje
siap keje..lapar pulak.so makan dulu before bertolak.
dalam jam 1.00 pm kami bertolak


kenapa ngn anak ibu ni??

perjalanan kami daripada highway LEKAS - Exit plaza tol ayer keroh amik masa 1jam setengah.
pika de berhenti sekali kat perhentian sbb dh ngantuk sgt.kejap jer berhentinyer pon dlm 10minute
sampai jer kt melaka trus cari lokasi hotel yang pika dh siap booking sehari sebelum ke sana
susah gak mula-mula sampai melaka.ni first time kami ke sini tanpa mak ayah..hahah..
last2 kami jumpe jugak hotelnya dalam kul 3.30 pm baru kami check in.adoii rugi-rugi

 
tq mr Google

 
okey la nnti pika sambung cerita sweet escape kami anak beranak yer..nk lunch dah lapar..
till then,
daaa....


0 comments: