Wednesday, December 12, 2012

Exchange Link




ENTRY NI STICKY POST.
NEW ENTRY DEKAT BAWAH. THANK YOU








Friday, June 29, 2012

::Wedding stuff untuk disewa::

Assalam...


Hai n salam sejahtera..hooreyy pika update lagi..oppps sori yer kawan2 pika xdpt nk buat review la about my wedding..picca from op belum dapat la..insyaAllah dh dapat nnti pika update yer..{mcm la ade org nak bace..=)}


so ada berita gembira to all bride to be out there..yuuhuuu..hai korang..amecam dengan persiapan kawen korang..hope everything going smoothly ya..ada masalah sane sini..biase la tuekan..yang penting sabar key..


key panjang tul pika dok membebelkan..so kat sini pika nak war-war kan yang pika nk sewakan barang-barang kawen pika..xde la byk pon..2 item jer..maaf yer..




i. Payung Lace
material : cotton
colour: off white (match any wedding theme colour)

front view

side view
so pada yang rase xnak pakai bridal punya payung..leh la sewa payung lace nie..pika sewakan dengan harga yang murah jer..lagi satu item




ii- Veil
Material: Chiffon + lace+beads + pearl +3D flower
Colour: pure white



klik pada gambar untuk gambaran yang jelas

sori korang pika xde gambar yang clear untuk veil nie..kalau ada permintaan nnti pika akan snap picca veil yang lebih jelas n will upload later na..


so anyone intrested?? if ada pm pika missmia_fieka@yahoo.com or pm kat inbox FB pika insyaAllah pika akan reply email korang secepat mungkin..


p/s: pika jugak amik tempahan veil and jahit manik.. 


till then, daa.


Monday, June 11, 2012

List of Vendor overall

Assalam n salam pembuka bicara...

uiittt rasa mcm nk berpidato pulak..heheheh..okey pika bersiaran kembali..hemm rite now my hubby xde, pika jd bujang semula ..tue yang rajin nk mengupdate..saat mengarang nie hati sgt2 xsbr nk jumpe incik suami padahal baru jer pagi td berpisah..=(...opps lupe la bgtau pika jugak seperti pasangan LDR yg lain =( sedeykan korang..1 minggu jer pika dpt rasakan menjadi full time wife..adehhh..xpe yang penting sabar n kuatkan hati..insyaAllah nnti ada rezeki dpt la kami tinggal sebumbung seperti couple yg lain amin..

tengok tajuk diatas..yap pika nk listkan vendor yang pika dpt kerjasama yg baek dgn dieorg..

1. Wedding Planner ~  FB: Hazara Touch Studio

Owner bridal butik nie pika panggil Azhar..baek org nyer n byk cakap..sgt update+ moden..so jgn risau dgn touch azhar nie..Alhamdulillah ramai yang puji dengan pelamin yang azhar buat untuk pika..seriously kami berdua sgt2 berpuashati dgn hasil kerja azhar..sgt kemas korang..pika rasa beruntung sbb kebykan yang pika dpt sumenyer material baru..mean i`m the first user okey..

pakej yg pika ambil include : (Pelamin, baju baru,pintu gerbang,walkway n hiasan meja beradap) nnti pika review sume nie kemudianyer di entry lain

recommended sgt!

2. MUA ~ Nurul Huda

Alhamdulillah pika suke ketiga-tiga make up pika..3,3 nmpak natural jer..n Alhamdulillah ramai yg puji cakap cantik xde over sgt kan..kak huda ni punctual orang yer..pika nikah dirumah lps isyak, lps maghrib kak huda dtg..since rumah kami xjauh pon..so pika solat dulu, pakai contact lens..dlm kul 8pm baru kak huda start make up..kak huda makeup xlama sgt..dlm 1hour ++... recommended..price pon murah..


3. Official Photographer
Pika amik khidmat Waq  Janggottouch..tp thukang tangkap gambonyer Ayie Janggottouch..seriously pika suke hasil kerja Ayie nie..pika suke yg candid2..pika n amir sempat tgk picca2 yg ayie amik semasa majlis kami berlangsung selama 3hari..kami suke..ayie nie kreatif n paham masalah posing kayu kami..=) masa outdoor mmg penat giler, ayie xde pon tunjuk muke letih ker, malah bersemangat..hahaha..nway ayie baek org nyer..=) rite now xsbr nk dpt album..insyaAllah waq ckp dis week release album..hope sumenyer okeyy..

Recommended sgt..


4. Official Videographer ~ Arul.J Photografhy

video xdpt lagi..tp pika suke sgt dpt bekerjasama dgn arul..sgt baek budaknyer n sgt menghormati org lain..start dari awal pika book ngn die, die yg byk follow up dgn pika..
recommended sgt


5. PA System, Kemah, Makanan

Maaf pika xdpt nk review sgt..sbb sume nie mak n ayah yang urusakan..PA system okey..pika ingat before majlis nk bagi senarai lagu yang harus dimainkan.tp dah x sempat..tp xsalah pika on dat day, DJ tue mainkan lagu2 yang bersesuaian dgn majlis perkahwinan..alhamduillah

cite bab Khemah pulak..ayah pika keje ngn polis diraja malaysia..so kemah kami just pinjam ngn pihak polis jer..jimat duit di situ..tp almaklum la..time pika kawen cuti sek..so byk anak polis jugak yg nak kawen..ayah pika buat surat untuk pinjam kemah since last year lagi..alhamdulillah dapat dlm 15 biji kemah xsalah pika..

okey next makanan, dari awal2 lagi ayah pika decided nk buat gotong royong (area perumahan pika mmg ada komuniti gotong royong untuk kenduri kendara) so xpayah risau nk carik org yer. FYI pika anak sulung tu yang ayah excited nk buat gotong-royong..seronok sgt buat gotong royong ni..mmg terasa sedikit meriah, dengan riuh rendahnya ..tp yang xbestnyer penat n letih usah cakap la..sian kat mak n ayah..tp tetap seronok.

rasanyer itu sahaja vendor yang terlibat dgn majlis pika..disini pika nk ucapkan ribuan terima kasih yang tidak terhingga kepada vendor2 yang berjaya merealisasikan majlis perkahwinan kami berdua..Alhamdulillah mungkin rezeki pika, pika dpt semua vendor yang baek n dapat memberikan kerjasama serta hubungan yang sgt baek..semoga perniagaan kalian terus success..insyaAllah amin..

itu saja coretan pika buat kali ini..terima kasih daun keladi...insyaAllah ada masa kita bertemu lagi..

till then, daaaaaaaa..




Friday, June 8, 2012

List update cerita kawen pika

Assalam..n salam sejahteral all gojes b2b, mantan b2b like me n silence reader..

sudah 2 minggu berlalu majlis pertabalan pika menjadi Puan. **perasan**...tangan pika dah dok gatal nk review one by one majlis kami tempoh hari...so pika nk buat list supaya xde yang tertinggal untuk di review nanti..so here we go..

1. List of Vendor
2.DIY Corsage
3.DIY Guestbook
4.DIY door gift paper bag
5.DIY Paper wheel
6.DIY Veil + Tudung Nikah
7.DIY Bunga Hantaran
8.Solemnization day
9.Reception day
10.Bertandang day
11.MUA
12.OP
13.OV
14.Pelamin Putihku
15.Meja beradap,pintu gerbang n walkway
16.Solemnization, Reception n Bertandang attire
17.Bilik Pengantin
last but not list............
18.Guestbook Corner..

okey itu saje la yang terlintas difikiran pika..insyaAllah pika akan usaha untuk cerita satu per satu..doakan yer

till then, daaaaa



Thursday, June 7, 2012

Alhamdulillah

Assalam...n salam sejahtera..

seronoknyer akhirnyer pika berjaya kuatkan hati untuk update blog!!!!!!..Alhamdulillah nie update pika yang pertama setelah sah bergelar isteri aka puan amir..heheheh..13hari sudah berlalu..sgt sekejap masa berlalukan..esok genap la 2week pika menjadi isteri kepada Amir Ridzuan..xdpt nk digambarkan macam mana perasaan pika sekarang..rase sgt2 seronok bila kami sudah sah bergelar suami isteri..senyum pon malu2 kucing..mcm 1st date plak..=)..rasa bahagia sangat-sangat..Alhamdulillah everything turn well..but biase la..ada sedikit kekurang sana sini...xsume yg kita mahukan/rancangkan kita dapat..tp pika redho..itu yang rezeki Allah SWT bg pada pika..pika harus terima..betul x???

okey la pika nk share ckit gambar masa majlis nikah.nie sume ehsan kawan2 pika yg sudi rakamkan gambar kami berdua..gambar drpd OP lum dpt lg..tp insyaAllah next week pika terima..so pika harus bersabar..jom layan okey..taaaaaaaaadaaaaaaaa...


baru selesai di makeup oleh kak huda




pantang nmpak camera..

serious kan muka husband pika



Amir sebak..

Alhamdulillah

Amboi sukenyer husband saya {dipaksa berbuat demikian =) }..syukur


emmm tue jer la yg pika nk share..actually byk lg..insyaAllah akan di tempek kemudian..thanks for reading korang..muuahhxx

till then, daa










Wednesday, May 16, 2012

Tentatif 9 hari

Assalam n haii..

lame tul pika xupdate entry..super duper busy di minggu-minggu terakhir bekerja and menjelang hari besar pika..sumenya perlu di settlekan secepat mungkin..

okey dikesempatan yang ada nie pika curi2 nk update jap cerita persiapan kawen pika..jom update to do list for 9days to go....

16/5- siapkan jahit manik kat baju nikah, veil nikah n baju my sis
17/5- final touch up untuk guest book
18/5-officially unemployment so the hole day blh siapkan wedding preps
          g jusco Aeon nk beli baju, g butik wed planner
19/5-Kemas bilik n rumah
20/5-edarkan card kat cikgu2 sekolah, siapkan door gift, siapkan signages
21/5-hiaskan bilik pengantin, buat hantaran
22/5-hiaskan bilik pengantin,buat hantaran
23/5-buat hantaran, pakai inai dijari
24/5-g little india nak lukis henna
25/5-majlis khatam al-quran (petang), nikah (malam)

okey itu sahaja dlm pikiran pika..hope sume on schedule...

** Ya Allah..kepadamu kami bermohon, semoga engkau permudahkanlah urusan perkahwinan kami dan kami bermohon agar engkau berkatkanlah hubungan baru yang bakal kami bina kelak..amin amin ya robban al amin...

till then, daaa
         


Wednesday, May 2, 2012

hOLIDAY

Assalam n hai sume...

curently pika kat kuantan..semperna cuti hari buruh semlm kami ker kuantan, untuk amik my sis yang belajar kat POLISAS..so today pika amik EL jer..risau nk apply cuti takut x diluluskan sbb pika dah nak berhenti..so jawapnyer EL jer la..=)

Pika tido kt HOTEL SENTRAL KUANTAN..ini hotel baru katanya since last year baru siap..patut la cantik..n sgt2 puas hati..dapat pulak room yang view-nya menghadap sungai + laut..mmg cantik ciptaan ALLAH S.W.T..hotel nie harga nie murah jugak la.if kita booking awal..kalau tak normal price xslh pika tuk delux room RM 300++..so korang yang nak berjalan tue, sila la buat booking bilik seawal mungkin ya..

Semalam sempat g COWBOY..ingat nak carik bunga telur n bunga mangga..tp satu pon pika xberkenan..then next destination g lak maydin..jumpe bunga mangga warna coklat..tp aduhh mahal sgt..bukan nk berkira, pika budget tuk bunga mangga sgt rendah..kat cowboy baru rm2.50 kat maydin 2x ganda..baru 1 peket..nak beli byk..kang risau lak terover budget.bayak lagi benda yang nak di beli...dah la lps kawen saya seorang penganggur..nampaknyer lepas nie pika mmg kne struggle mencari sume benda nie ipoh jerla..beli la mana yang ada kat jln kuala kangsar tue..

Malam td adik pika bawak g makan kat ANA IKAN BAKAR PETAI..seriously ramai tul org..maybe sbb smlm ari cutikan..makanan die not bad la..tp tomyam die rasa biase aja..maybe sbb ramai sangat kot customer dieorg..rite now pika cerita jer dulu..picca xde sbb xbwk cable..nnti sudah sampai ipoh, baru pika update cerita holiday pika ker Kuantan before kawen..huhuhu..

okey la before pika dok melalut n mengarut lagi baek pika stop kat cine jer..sampai ketemu la..daaaaaaa..=)




Tuesday, May 1, 2012

Engagement Anniversary

Assalam.. n salam sejahtera

Alhamdulillah ari nie genap sudah 1tahun kami bertunang..
Alhamdulillah sepanjang tempoh berdarah manis nie kami jarang sgt gaduh..
bagi pika ** semakin hari semakin sayang** (gedikss)

Alhamdulillah dalam tempoh nie kami jugak tidak terlepas daripada di uji olehNYA..
tp Alhamdulillah kami dapat harunginya dengan tenang and sabar..terutama my love fiancee sgt2 tenang n bersabar orangnya..dengan masalah kekurangan kewangan , dengan kerja yang xde kesudahan, dengan nak melayan karenah pika yang agak macam-macam nie.. tq incik tunang..saya sangat sayang pada kamu!

terima kasih Ya Allah kerana engkau memberi diri ini peluang untuk merasa kenikmatan dan keindahan hidup sebagai hambamu..Alhamdulillah..

                                                             1 May 2011, 11.30 am




 from yours truly..=)
insyaAllah lg 24 hari pika bakal bergelar isteri kepada tunang tersayang Amir Ridzuan..semoga impian pika ini dimakbulkan oleh ALLAH S.W.T..insyaAllah..amin



Monday, April 30, 2012

25 Days~

Assalam n hai all gojes b2b n reader sume..

Pika bersiaran kembali setelah sekian lama xmeng-update-kan cerita..( mcm la lame sgt) huhuhuhu..tpkan korang banyak sgt yang pika nk ceritakan..tp diriku ini sekarang menjadi sgt2 pemalas untuk update entry..hahahha..

Alhamdulillah setelah pika decide nk berhenti kerja..jiwa raga ku kini tenang kembali..tp..tp..lps kawen mau pening kepala balik sbb nak kene usung semula resume n fail sijil study dulu..kalau korang2 tau mana2 company yang mahukan QS plsss bagi tau pika yer

aduhh lagi 25 hari korang..banyak lagi kerja kawen pika yang x settle..mak pika sudah start membebel since masuk jer 30hari..ahhaha..


kerja kawen yang still pending

DIY goodies bag (Dewasa) : DONE
DIY goodies bag ( kanak2) : deco - 20%
DIY Balang untuk kawan saya : 0% (nasib baek 50pcs jer)
DIY Guest book : Done, but deco not yet (0%)!!
DIY Veil : 50%
+ beading kat baju nikah : 80%
DIY Tudung nikah : 10%
Deco bilik pengantin : 0% (paling teruk)
DIY Card kawen : 80% (dh start diedarkan)
+ beading kat baju my sis : 75%
DIY Guest book table: 35%
DIY Centerpieces : pasu pinjam kat bff, but deco 0%
DIY Hantaran: 60%

see byk lagikan yang xsettle..tangan pika ada dua jer..nasib baek mak pika byk sangat menbantu..banyak benda yang perlu di fikirkan..rasa semak betul kepala nie..dulu mula2 plan dah dekat nk kawen ingat nk g SPA, n berlulur bagai..adakah masih ada lagi kesempatan waktu bagi ku???..(wah berdrama ko pika oii)..

last week jumpe my bff dieorg willing tuk temankan pika nk g berSPA..tibe2 rasa teruja..seronok betul ada kawan mcm dieorg..insyaAllah saya mesti pergi memanjakan diri before kawen..full stop!

ape lagi ekk..insyaAllah 12 may nie kat rumah pika akan diadakan mesyuarat kenduri kawen pika..since my ayah decide nk buat cara gotong-royong katanya saya anak sulung..nak rasa meriah cikit..sori adik2 ku..turn korng nnti buat kat dewan jer n pas tue guna khidmat catering sahaja..mudah!

insyaALLAH nnti pika ceritakan mcm mana mesyuarat tue diadakan..
seronok nak kawen tp sekarang pika rasa masa sgt2 mencemburui pika..

itu sahaja la luahan hati saya..semoga ketemu lagi..


** Ya Allah..kepadamu kami bermohon, semoga engkau permudahkanlah urusan perkahwinan kami dan kami bermohon agar engkau berkatkanlah hubungan baru yang bakal kami bina kelak..amin amin ya robban al amin...


till then, daaa















Monday, April 23, 2012

=(

Assalam..

pika bukan la seorang yang suka binatang..tp bila kucing adik pika pergi meninggalkan kami.rasa yang amat sedey..cara 'dia' meninggalkan kami sgt2 menyedihkan...bila tgk jer gambar furby air mata dah bertakung..makin dekat nak kawen ni mudah sangat pika mendermakan air mata..ada ajer cerita, berita sedih..=(

mata makin sembam, 8hari tidur xlena..asyik fikir pasal keje..pika dh buat tindakan yang drastik..BERHENTI KERJA..tanpa ada backup keje lain..moga dekat2 nak kawen nie pika di beri kekuatan dari segi fizikan n metal, dan moga saya dimurahkan rezeki untuk dapatkan kerja lain..doakan yer...






Friday, April 13, 2012

Dugaan

Assalam n hai...

pika bersiaran kembali setelah beberapa hari menjadi pembaca setia entry org lain..tp 2days lepas mmg pika langsung x online sbb bzy dgn wedding preps n menghantar document ke KL..

lagi 42 hari kami nak menikah..mungkin ini dikatakan dugaan..mungkin ini juga merupakan dugaan yang sangat berat yang dihadapi oleh tunang pika..

malam tadi tunang pika call around 12pm++..amir cakap ayah die excident dekat2 area rumah pika..mlm tadi memang cuaca agak buruk, hujan lebat..ayah amir bawak moto..bila sampia dekat traffic light ayah amir teruskan perjalanan even lampu merah sbb dh pastikan xde ape2 pon kenderaan dihadapan..tp malang xberbau benda dh nak jadi ada satu kereta  xperasan ayah amir n die pon langgar lampu isyarat merah n bertembung..nasib baek 2, 2 xlaju..sbb time tue mmg hujan lebat..kalau x xtau la apa yang bakal terjadi

now ayah amir kena tahan kat hospital besar ipoh sebab kaki belah kiri ada 2 tempat patah..nanti mungkin nak masukkan besi..

amir cakap semalam die sampai hospital from penang dalam kul 2.00 pagi..ayah die cakap mcm mane nie..kamu nak kawen..sedih pulak bila pika dengar ayah amir ckp mcm tue..FYI amir jd anak sulung selepas abang dia meninggal...abah n mak amir mmg merupakan org paling kuat untuk kahwin kan amir ngan pika..=(

xpela ini la dinamakan dugaan..semoga family tunang saya kuat untuk hadapi semua nie..amin~

yaAllah ....
semoga Engkau permudahkan urusan kahwinku...dan berkatilah hubungan kami selama-lamanya..
semoga bakal mertuaku sentiasa kuat n redo menerima dugaan mu..amin..amin ya robbana al amin..


Saturday, April 7, 2012

Hepi 1year my dear Blog

Assalam n salam sejahtera..

Alhamdulillah blog picisan pika already 1 year..hooyeeea!!!
sungguh xsangka mula-mula wujudnya blog nie sekadar suka-suka
teringin nak ada page sendiri
nnti boleh la nak cerita,nak mengarut apa-apa pon..sbb tue officially page saya
rase gembira setelah setahun pika sudah mencapai 112 entry n 111 frienzz (follower)
seronok rasenyer dapat kawan2 di alam maya..
even kita saling tidak kenal mengenali
korang ada untuk bagi kata semangat n sokongan..
pika wujudkan blog nie bukan untuk mencari musuh..
tapi mencari kawan2 yang lebey kurang yang sealairan (b2b)
supaya dapat share idea n pendapat..
bukan niat untuk menunjuk-nunjuk or watsoever.. (",)

semoga pika dapat teruskan menulis walaupun majlis pika sudah selesai nanti..
insyaAllah nnti blh la pika share about life after married maybe..pasal anak-anak, pasal cucu(**nmpak sgt terlebey berangan)

doakan yer wahai kawan2..

mr google



till the, byerr


Friday, April 6, 2012

Berwajah Baru..

Assalam n salam sejahtera..

ari nie xmau la cite pasal any wedding preps
kepada yang selalu jenguk blog picisan pika nie
(mcm la sslu org bace blog ko)=)
amecam wajah baru blog pika..
okey x korang??
rase gembira bangat arrangement blog makin kemas
rase makin dekat dihati..**pang**
ari tue kat group b2b 2012 b2b HUDA ade buat promo
katenyer sape yg nk dia buatkan header blog..
pika terus grab..rase semak ckit tgk blog template lame..ahha
so korang kalau ada sape2 yg berminat nk HUDA buatkan header, terus tnyer tuan punyer badan yer..
harge pon sgt2 berpatutan..

till then, daaaa


Thursday, April 5, 2012

50~

Assalam..n salam sejahtera..




just only 50 days u ollsss..
makin hari makin kurang days kt tiker counting day..
now makin rancak menyiapkan DIY things..
sekarang makin resah bile pikirkan benda2 DIY nie..
mcm2 nk buat..tangan ada 2 jer
ada sapa-sapa yang nk pinjamkan tangan korang tuk pika??
okey la pika dh merepek..sign**


Wednesday, April 4, 2012

:: My best Friend dah dapat Baby::

Assalam n salam sejahtera..

hai pika bersiaran lagi..jgn muak yer korang...
Alhamdulillah sahabat baek pika sudah selamat melahirkan baby sulung semalam (selasa) around 7.30 pm..
Liza n Nasrul dapat baby boy..
comey bangat sehhh..rupa anak jepun!..
Baby liza sgt tembam.. 3.6 kg ooo..

Foto taken 2week before liza naek pelamin


baby boy..yg sangat comey


buat sahabatku..tahniah diatas kelahiran baby lelaki ..
semoga anak kamu  jadi anak yang soleh n sentiasa memberi kecerian pada kalian berdua 
n last but no list selamat berpantang ya mommy baru ..

p/s:nmpaknyer dapatla kamu datang kenduri kita nnti yer..hehehe..


Monday, April 2, 2012

DIY: Pin Wheel

Assalam..monday blues...

tengok jer tajuk confirm ramai tahu kan benda nie..
sangat cantik kalau kita gunakan idea buat benda alah nie as a background dais,
or deco bilik pengantin..
pika sgt2 suke idea nie..n plan nk hias bilik nnti guna paper pin wheels..



pika godek2 kat Weddingchick..tgk idea pin wheel die lain cikit..
jom cuci mata..zassss




scource: Weddingchick

 nicekan..jom buat beramai-ramai..compem meriah.=)
selamat mencuba..

till then, daaaaaaa


Saturday, March 31, 2012

Recepion dress:: Fittings::

Assalam n hai..salam weekend sume..
seronoknyer pada yang bercuti sabtu & Ahad kan..
pika kene gagah kan diri untuk berkerja pada ari sabtu..xsuke gile
hope cepatla pika dapat keje baru..dh xsanggup rasenye nak b`kerja ari sabtu nie

okey la back the story, semalam pika saje2 la call my wed planner azhar..
just nk tahu my dress status..sbb mase jumpe ari tue (early march) die ckp end of march insyaAllah dress pika siap..
so pika cube nasib untuk bertanya..so die cakap dah leh fittings ari ahad nie before die tampal lace + add detailing beads kat baju..
waaa i am so excited..padahal baju tue baru 75% siap jer pon..
hope mase fittings besok, semuanya okey..
lagi satu pakej pika termasuk kasut baru..again hope kasut itu sesuai dengan kaki saya yg kecik nie..=)

till then, daaa


Ya Allah, kepada mu kami memohon bantuan dan pertolongan..
semoga urusan perkahwinan kami sentiasa dipermudahkan serta diberkati oleh mu..
amin-amin ya robbana al amin..


Wednesday, March 28, 2012

Our 1st meet wif Owner Red Ribbon Blog & Boutique

Assalam..
Salam Sejahtera..

Alhamdulillah lagi satu perkara yang kami sudah settle last week kat cite disini.Alhamdulillah segalanya dipermudahkan walaupun ade tersesat cikit..huhuhu..lepas keje ari sabtu lepas 1pm terus pergi ke rumah amir, sempat jumpe FMIL, mak amir ajak pika makan t/ari bersama, biase la malu2 kucing, "xpela mak cik"..amir xabis2 ajuk cakap pika..last2 pika mmg kelaparan..sapo suruh malu..iishhkkk..

okey berbalik pada cerita asal, kami smpai jer kl terus ke masjid UM, sbb dah janji ngan fatin + harith (tunang fatin) nak jumpe disitu..kami xtau yer nk ke puchong mcm mane, sbb tue la minta tolong pada mereka berdua tuk bawa kami ker sana..aduhh susah jugak ekk jalan puchong..sesat jugak la (kami  tersesat samapi masuk ke kawasan perkampungan org asli..tp agak moder jugak eekk org asli kt citu.)...jawapannyer mmg kami terlewat sampai kat rumah owner red ribbon butik..around kul 6pm++ baru sampai..tq harith n fatin

Alhamdulillah sampai jugak kami di rumah owner red ribbon butik.Kak Nelly n Abg Hafiz orangnyer sgt baek, ramah betul melayan kami..rase mmg gembira la dapat jumpe in real..b4 nie just bace tulisan dieorg melalui blog jer..

Pika ker rumah dieorg bukan saja2 tau..pika n tunang dh buat appointment tuk fittings baju sebenarnya..ari tue kan pika de menang contest yg dianjurkan by Red Ribbon Blog & Butik..Mmg rasa sgt bersyukur menjadi salah seorang daripada pemenang.. Tq so much Kak Nelly n Abg Hafiz sbb pilih pika as a winner..=)


sori pika hitam putihkan dulu..
pika and fatin (sgy fatin sgt2)




Masuk2 jer bilik baju2 kawen, kak nelly kuar kan baju yang pika pilih hari tue..waaa sangat cantik..tibe-tibe senyum lebar..mmg rase sgt2 bertuah dapat pakai baju mcm tue..tq kak nelly..pastu kak nelly suh pika try baju tue..tengok macam kecil..*risau* giler..takut2 xmuat..tppppp alhamdulillah blh pakai tp fit sikit..kak nelly cakap mase die kawen tempoh hari badan die makin kurus..nak kurus mcm  kak nelly, pregnant pon badan tetap lawa n slim.Perihal baju amir pulak..mmg ngam2 ngan badan amir..xperlu nk kecikkan or besarkan..bile tgk amir pakai baju tue  terasa ensem tunang ak nie..ahha perasan...



setelah melaram fittings baju, abis bilik tue bersepah..maaf yer kak nelly n abg hafiz..kemudian kami sembang2 pasal cerita kawen kak nelly n abg hafiz..mereka mmg baek la..melayan jer ape yang kiteorg tanyer.. Bile azan sudah habis berkumandang baru kami balik..



Then kami balik semula ke Masjid UM, untuk solat,..lepas selesai solat maghrib kami terus g makan..kedai makan tue betul2 sebelah The Garden..decoration kedai yg lawa..damai jer~



dia kawan baek saya
 

Amir & Harith



pika n amir smpai semula di Ipoh around 12.30pm..seriously mmg penat gile..tp lega 1hal sudah settle..amin..hope preparation yg lain nnti sentiasa dipermudahkan olehNYA..insyaallah..

okry tue jer la cerita ttg pertemuan pertama kami dgn owner Red Ribbon Blog & Boutique..
insyaAllah sudah selesai majlis bertandang nnti pika akn review ttg baju yang pika menang nie yer..

till then, daaaaa




Wordless Wednesday*6

Assalam.
rabu tanpa kata..huhuhu..
jom tgk **blushing*
sudah tgk jgn kutuk na..=)

sori pika hitam putihkan dulu ya..
mood sgt teruja mau kawen!

till then, daaaa



Tuesday, March 27, 2012

59 days to go~

Assalam..

waa sudah makin berkurang~
mood semenjak dua menjak nie kurang betul ckit..
tibe2 nangis, tibe ketawa, pas tue stress..
Rase dah macam sedikit gila..=)



Ya Allah, kepada mu kami memohon bantuan dan pertolongan..
semoga urusan perkahwinan kami sentiasa dipermudahkan serta diberkati oleh mu..
amin-amin ya robbana al amin..


Friday, March 23, 2012

:: Engagement Photobook ::

Assalam.n hai all gojes b2b n ex b2b..
Alhamdulillah today pika dapat update blog lg...
suker.sebab lately nie pika ya amat la sudah jadi seorang yang pemalas nak update blog..
makin serabut pulak tgk my blog..pedehal cmtue jer pon rupe blog saya,
xde yg berubah pon..
now xsabar nak tunggu my new header blog..
pika order kat sweet b2b Huda ..
wahai my blog sabar yer untuk berwajah baru..hahah..

okey la dah melalut pulak..kang xpasal2 nak story cerita lain , jadi cerita lain pulak..=)
rase gembira semalam balik jer kerja ade parcel untuk pika..
yes i guess compem my photobook sudah sampai!..

FYI mase bertunang dulu, pika mmg xde hire mane2 op yer..
just minta belas kasihan from my bff tuk jadi my unofficial OP..huhuhu..
tp, tp mase pika tengah make up my kazen Azri, datang untuk tangkap gambar pika..
makin suke..
sbb dia student photography, so mesti la pandaikan amik
Alhamdulillah jimat duit pika..tapi jangan plak korang fikir time kawen nnti pika xmau hire mane2 op plak..kok ya nak berjimat pon xde la samapi time kawen xmau ada OPkan..


okey la si sebabkan pika dpat free jer tukang tangkap gambar mase bertunang ,
harus la xado photobook, storybook bagai kan..
lepas tunang aritue pika mmg ade survey mane2 kedai gambar yang blh buat photobook..
tp last2 xjadi buat..sbb nak jimat duit untuk kawen..
pika selalu usha-usha promo kat groupon, time tue ada promo photobook yang best.
.RM 52.00 (75% off RM208), murahkan..
terus grab dis promo..
pika beli dua,
sebab my best friend cik Fatin Liyana pon mau tuk gambar tunang die tempoh hari..


korang nak tahu pika amik masa yang lama tuk edit photobook nie..
sbb bila time free jer pika dpt jenguk application nie..
ade la 2bulan pika amik masa nk sipakan 1 photobook..
hahha dasar pemalas!

jom tgk hasil kerja saya mengedit my photobook..jgn gelak kalau buruk tau..sbb saya nie amatur saja!




itula sesi edit-mengedit yang berlangsung  almost 2month takes time..pemalas!

outcome pulak cmner yer??
okey-okey la..pika ingatkan besar rupanya kecik jer..
tp okey la 50ringgit jer..asalkan ade kenangan nnti..=)





pika dah plan nak lekat photobook nie kat guest book table nnti..
so leh la tetamu yang xdtg mase pika tunang tempoh hari tengok gambar bertunang kami..
hope photobook tue sihat walafiat la selepas majlis berlangsung nnti..

okey itu jer cerita photobook saya..
pas nie nak cerita pasal my dream places for honeymoon pulak la..*gatai*

till then, daa..



Thursday, March 22, 2012

:: Our Plan dis week::

Assalam..

lamenyer pika xupdate blog..2weeks nie pika sgt cibuk dengan project terbaru bos..bos makin kayo, den makin nmpak tua muka byk kedut sebab stress.. Tapi biase la tue kan..name pon ko berkerja ngn ca ya nun alip..terima jer la..okey la back to my story..dis week pika mau ker KL..sbb nak g redeem hadiah yang pernah pika menang dulu..

ingat x dulu pika pernah mention yang pika menang  sewa set baju kebaya from Red Ribbon Boutique.. kami actually pika sebenarnya yang teringin sangat nak pakai baju kawen kebaya time bertandang nnti.. since pika decide nak pakai dress mase majlis resepsi dirumah pika nnti..so xmau la kedua-dua majlis nampak lebey kurang jer kan..=)

so dis week amir decide nak amik cuti hari sabtu, so boleh la kami shoot ke KL tuk fittings baju..see dah nk kawen pon bab baju Xsettle2 lagi..ape la nak jadi..hope baju tue sesuai la wif both of us..risau gak nie..mane tau xelok dengan badan pika yg agak cubby nie..

jadi lepas abis opis hour on saturday 1.00pm, terus kami ker KL..dah janji ngn owner butik smpai sana 5.00pm..hope segalanya dipermudahkan n xsesat larat nnti..doakan yer..=)

till then, daa




Monday, March 19, 2012

Monday Blues~ Be mine!

Bermula di Facebook
You IM i dulu tak tahu malu
i malas nak layan
so i buat xtahu

You terus cuba dan mencuba
sehingga i jatuh cinta
gatalnya diri you
membuat i terjatuh

Bila kita dah start mengada
Kita selalu keluar sama
Borak panjang-panjang
Makan dan tengok wayang

Sikit-sikit ja i merajuk
you selalu sabar pujuk
Tapi sebenarnya..
i cuma test you saja...

Let me tell you that i love you
And i never wanna wrong you
Take my hand baby...
Come, go through with me
Let me tell you that i miss you
And i never wanna lose you
You are my heart baby...
My life is incomplete without you..

Dalam pada i gembira
Sometimes i feel so sad juga
Cause you dah berpunya
But i always want you to be mine FOREVER

Please be mine FOREVER~...

 creadit to youtube..=)


pika sangat suke bile dgr lagu nie..my sis suruh dengar semalam..dengar jer suara Tasha..
terus jatuh cinta!..

please be mine 4Ever ya mr. Amir Ridzuan..=)
love u..