Friday, April 13, 2012

Dugaan

Assalam n hai...

pika bersiaran kembali setelah beberapa hari menjadi pembaca setia entry org lain..tp 2days lepas mmg pika langsung x online sbb bzy dgn wedding preps n menghantar document ke KL..

lagi 42 hari kami nak menikah..mungkin ini dikatakan dugaan..mungkin ini juga merupakan dugaan yang sangat berat yang dihadapi oleh tunang pika..

malam tadi tunang pika call around 12pm++..amir cakap ayah die excident dekat2 area rumah pika..mlm tadi memang cuaca agak buruk, hujan lebat..ayah amir bawak moto..bila sampia dekat traffic light ayah amir teruskan perjalanan even lampu merah sbb dh pastikan xde ape2 pon kenderaan dihadapan..tp malang xberbau benda dh nak jadi ada satu kereta  xperasan ayah amir n die pon langgar lampu isyarat merah n bertembung..nasib baek 2, 2 xlaju..sbb time tue mmg hujan lebat..kalau x xtau la apa yang bakal terjadi

now ayah amir kena tahan kat hospital besar ipoh sebab kaki belah kiri ada 2 tempat patah..nanti mungkin nak masukkan besi..

amir cakap semalam die sampai hospital from penang dalam kul 2.00 pagi..ayah die cakap mcm mane nie..kamu nak kawen..sedih pulak bila pika dengar ayah amir ckp mcm tue..FYI amir jd anak sulung selepas abang dia meninggal...abah n mak amir mmg merupakan org paling kuat untuk kahwin kan amir ngan pika..=(

xpela ini la dinamakan dugaan..semoga family tunang saya kuat untuk hadapi semua nie..amin~

yaAllah ....
semoga Engkau permudahkan urusan kahwinku...dan berkatilah hubungan kami selama-lamanya..
semoga bakal mertuaku sentiasa kuat n redo menerima dugaan mu..amin..amin ya robbana al amin..


3 comments:

ciksusu said...
(Reply)

hope pika tabah ye..hope semuanye tak ganggu emosi dan prjalanan mjlis nti :)

~ a for ana ~ said...
(Reply)

sabar ye syg! semoga Allah merahmati semua

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...
(Reply)

Ya allah sedihnya..sabar ye dear.. Insyaallah ada hikmahnya..rina doakan abah tunang fika cepat sembuh..amin