Monday, April 30, 2012

25 Days~

Assalam n hai all gojes b2b n reader sume..

Pika bersiaran kembali setelah sekian lama xmeng-update-kan cerita..( mcm la lame sgt) huhuhuhu..tpkan korang banyak sgt yang pika nk ceritakan..tp diriku ini sekarang menjadi sgt2 pemalas untuk update entry..hahahha..

Alhamdulillah setelah pika decide nk berhenti kerja..jiwa raga ku kini tenang kembali..tp..tp..lps kawen mau pening kepala balik sbb nak kene usung semula resume n fail sijil study dulu..kalau korang2 tau mana2 company yang mahukan QS plsss bagi tau pika yer

aduhh lagi 25 hari korang..banyak lagi kerja kawen pika yang x settle..mak pika sudah start membebel since masuk jer 30hari..ahhaha..


kerja kawen yang still pending

DIY goodies bag (Dewasa) : DONE
DIY goodies bag ( kanak2) : deco - 20%
DIY Balang untuk kawan saya : 0% (nasib baek 50pcs jer)
DIY Guest book : Done, but deco not yet (0%)!!
DIY Veil : 50%
+ beading kat baju nikah : 80%
DIY Tudung nikah : 10%
Deco bilik pengantin : 0% (paling teruk)
DIY Card kawen : 80% (dh start diedarkan)
+ beading kat baju my sis : 75%
DIY Guest book table: 35%
DIY Centerpieces : pasu pinjam kat bff, but deco 0%
DIY Hantaran: 60%

see byk lagikan yang xsettle..tangan pika ada dua jer..nasib baek mak pika byk sangat menbantu..banyak benda yang perlu di fikirkan..rasa semak betul kepala nie..dulu mula2 plan dah dekat nk kawen ingat nk g SPA, n berlulur bagai..adakah masih ada lagi kesempatan waktu bagi ku???..(wah berdrama ko pika oii)..

last week jumpe my bff dieorg willing tuk temankan pika nk g berSPA..tibe2 rasa teruja..seronok betul ada kawan mcm dieorg..insyaAllah saya mesti pergi memanjakan diri before kawen..full stop!

ape lagi ekk..insyaAllah 12 may nie kat rumah pika akan diadakan mesyuarat kenduri kawen pika..since my ayah decide nk buat cara gotong-royong katanya saya anak sulung..nak rasa meriah cikit..sori adik2 ku..turn korng nnti buat kat dewan jer n pas tue guna khidmat catering sahaja..mudah!

insyaALLAH nnti pika ceritakan mcm mana mesyuarat tue diadakan..
seronok nak kawen tp sekarang pika rasa masa sgt2 mencemburui pika..

itu sahaja la luahan hati saya..semoga ketemu lagi..


** Ya Allah..kepadamu kami bermohon, semoga engkau permudahkanlah urusan perkahwinan kami dan kami bermohon agar engkau berkatkanlah hubungan baru yang bakal kami bina kelak..amin amin ya robban al amin...


till then, daaa















2 comments:

Munnafendy said...
(Reply)

byk lagi yg pending tu pika....goodluck okeh =)

shafika fieka said...
(Reply)

tue la pasal..nmpaknyer pas nie xleh tdo lena la..aduhh..nway tq muna..=)