Friday, March 23, 2012

:: Engagement Photobook ::

Assalam.n hai all gojes b2b n ex b2b..
Alhamdulillah today pika dapat update blog lg...
suker.sebab lately nie pika ya amat la sudah jadi seorang yang pemalas nak update blog..
makin serabut pulak tgk my blog..pedehal cmtue jer pon rupe blog saya,
xde yg berubah pon..
now xsabar nak tunggu my new header blog..
pika order kat sweet b2b Huda ..
wahai my blog sabar yer untuk berwajah baru..hahah..

okey la dah melalut pulak..kang xpasal2 nak story cerita lain , jadi cerita lain pulak..=)
rase gembira semalam balik jer kerja ade parcel untuk pika..
yes i guess compem my photobook sudah sampai!..

FYI mase bertunang dulu, pika mmg xde hire mane2 op yer..
just minta belas kasihan from my bff tuk jadi my unofficial OP..huhuhu..
tp, tp mase pika tengah make up my kazen Azri, datang untuk tangkap gambar pika..
makin suke..
sbb dia student photography, so mesti la pandaikan amik
Alhamdulillah jimat duit pika..tapi jangan plak korang fikir time kawen nnti pika xmau hire mane2 op plak..kok ya nak berjimat pon xde la samapi time kawen xmau ada OPkan..


okey la si sebabkan pika dpat free jer tukang tangkap gambar mase bertunang ,
harus la xado photobook, storybook bagai kan..
lepas tunang aritue pika mmg ade survey mane2 kedai gambar yang blh buat photobook..
tp last2 xjadi buat..sbb nak jimat duit untuk kawen..
pika selalu usha-usha promo kat groupon, time tue ada promo photobook yang best.
.RM 52.00 (75% off RM208), murahkan..
terus grab dis promo..
pika beli dua,
sebab my best friend cik Fatin Liyana pon mau tuk gambar tunang die tempoh hari..


korang nak tahu pika amik masa yang lama tuk edit photobook nie..
sbb bila time free jer pika dpt jenguk application nie..
ade la 2bulan pika amik masa nk sipakan 1 photobook..
hahha dasar pemalas!

jom tgk hasil kerja saya mengedit my photobook..jgn gelak kalau buruk tau..sbb saya nie amatur saja!




itula sesi edit-mengedit yang berlangsung  almost 2month takes time..pemalas!

outcome pulak cmner yer??
okey-okey la..pika ingatkan besar rupanya kecik jer..
tp okey la 50ringgit jer..asalkan ade kenangan nnti..=)





pika dah plan nak lekat photobook nie kat guest book table nnti..
so leh la tetamu yang xdtg mase pika tunang tempoh hari tengok gambar bertunang kami..
hope photobook tue sihat walafiat la selepas majlis berlangsung nnti..

okey itu jer cerita photobook saya..
pas nie nak cerita pasal my dream places for honeymoon pulak la..*gatai*

till then, daa..



4 comments:

dhiera said...
(Reply)

pika dah anta ke? kite tak siap buat lagi. malas~ wuwuwu...

fatinfaqhtee said...
(Reply)

pika & dhiera korg edit guna apa ya ?
i dh dpt album tunang tp liat juga nk upload
igt nk buat lg satu tuk en.tunang.

shafika fieka said...
(Reply)

hahaha..same la dhiera..kita mula2 pon mls nk siapkan..tp last week nekad untuk siapkan..xsmpai 1week dh sampai photobook tu..=)

shafika fieka said...
(Reply)

Fatin: pika beli kt phototalkz..application die sgt mudah..just masuk2kan jer picca yag kita nak..selamat mencuba..