Monday, January 9, 2012

Wedding prep::Resepsi dress

Assalammualaikum...

Alhamdulillah settle satu perkara..semalam Sunday 8/1/12 my dear tunang balik kejap sbb nk usus kan hal kawen kami..pagi2 text wedding planner ckp mau jumpe..nasib baek WP ade kt butik..1 week before nk g jumpe WP seriously pening kepala dok fikir design baju nak buat since ari tue (1st out meet) die ckp pakej pika nak amik tue die blh buat baju baru..puas search nk bikin baju yang mcm mane..pika minat dress..so mintak bantuan B2B 2012, alhamdulillah membantu..jom tgk design yg menjadi pilihan hati saye..

no 1

no.2

no.3
sources 3 & 11: Ariwedding Couture
no.4
sources no 2 & 4 : Nazreen Idris
no.5
source no 1 & 5:  Aqiza Bridal
no.6

maaf lupe amik kat mane

no.7
maaf lupe amik kt mana..

no.8
source: Lynda Rahim KL

no.9
sori lupe amik kat page mane..maaf

no.10

source: Zaifie Zainal Creation

no.11
kesemua picca-picca diatas pika print n tunjukkan kat WP..nasib baek die kate design2 pika bawak ok..pika serahkan kt my WP tuk buat cmner asalkan pika nmpak cantik + kurus itu penting..n part paling best die cakap kasut pon die akan buatkan..seronok so xpayah pikir nk beli kasut tuk reception nnti plus lg mau jimat majlis bertandang nnti pakai kasut yang same jer double jimat..sbb majlis bertandang nnti theme so color lebey kurang jer ngn majlis di rumah pika..

**so korang cube teka which one design dress diatas lebey kurang dress tuk pika pakai majlis resepsi nnti..insyaAllah nnti nk g lagi terjah lg butik WP saya..nk bincang pasal baju bertandang pulak..

till then, daaa..

Shafika Ramli

 
note: alamak review part 3 & 4 g phuket aritu pon blum berbuat..kalau ade yg setia membaca percutian pika ke phuket ari tu..hrp bersabar yer..








10 comments:

Cikpuan rara said...
(Reply)

num 3 tu nice. =) biar heavy sket takpe.kawen sekali je.hehehe

shafika fieka said...
(Reply)

btul2..time tue la pon nk melaram habiskan..=)

syuhaidah said...
(Reply)

sume la cantik pika..rambang mata da nk pilih ;)

syaz@rozelt said...
(Reply)

semua canteq2 x tawu pika pilih yg mane..yg penting suka 1st kaler mnyerlah gitu..hihi

cik nora saniey said...
(Reply)

smua cntik!theme clour sy yg pic 1..so i vote for clour..haha colour je..design xtau smua cntik2..

dhiera said...
(Reply)

kite suka 7. hehee...

yg 1st pun cantik sebab warna tema kite. hehehe

shafika fieka said...
(Reply)

yellow color mmg menarik tertarik kan..kalau blh mmg mau wane kuning..tp sudah terlmbat :(

nida-razak said...
(Reply)

pika..no 4 cantik.. =) pika amk ngan zaha ke? or ngn azhar gk?

shafika fieka said...
(Reply)

nida: kite pon suke no 4..pika buat ngn azhar (bru jumpe last week)..ngn zaha dh cancel la (duit deposite lum dpt lg)

nida-razak said...
(Reply)

ari tu nida ada jumpa azhar..dia ada bgtau ika amek ngn dia..azhar bagus..his works really great..just tell him what do u want.. =)