Tuesday, February 28, 2012

DIY: Guest book

Assalam..

Rasa tangan sangat gatal untuk update cite..okey entry kali nie pika nk cerita tentang guest book pika..Alhamdulillah lagi satu item yang pika dapat buat sendirik yer kawan-kawan..sangat geram bile tengok page yang buat guest book, sangat-sangat lawa..tapi hati pika tetap rasa nk buat sendiri..nak rasa kepuasan la kononnya..padahal nak jimat..hahaha..

Masa nak buat ini buku..risau gak mak xbagi buat..tp nasib baek bila pika  cakap kat mak yang pika nk buat buku tuk tetamu tulis-tulis + conteng-conteng ..mak pika bagi green light..siap bagi suggestion sape yang layak untuk jaga table Guest book pika..=)

jom cuci mata tengok Guest book pika..

buat hard cover hitam (teringat mase buat thesis time degree dulu)



simple as i can..


total damage:


A4 DaoubleA   : RM 12.50
Hard cover       :RM 18.00
Print                 : RM 0
Kertas waRna  : RM 0       
Total                : RM 30.50


murahkan..tp nie belum finalised lagi sbb pika nk deco ini buku bagi nampak nice xde la nampak hitam jer..heheheh

okey kat mane pika dapatkan Guest template comey (kanan bawah) tue..pika amik kat cnie Bitbitterbutter..cute sgt..creative tau rai nie..tp pika ade edit ckit-cikit yer..template yang dua lagi pika google jer..nampak cantik pika save n edit..so jadila GUEST BOOK Nur Shafika Ramli..

so itu jer la..sekian..jumpe la di next enrty..insyaAllah..


4 comments:

S Y A Z A N A said...
(Reply)

i pon nak buat DIY gak..thx for the idea...hmm ada ape2 software x nak guna utk buat design dlm pages tu? and design utk hardcover? ni mmg A4 size eh?

~misshuny~ said...
(Reply)

hani pun nk tnye design tuk hardcover..
hardcover tu wat katne eyh?
ingt xnak wat guestbook..tp bila tgk korang wat macam nk wat..hehe

shafika fieka said...
(Reply)

syazana: pika ade bg linkkan (yang Bitbitterbutter)klik kt ctue..a`aah nie saiz A4 pika buat landscape..design hard cover pika xbuat..just plain sbb nk deco + touch up ckit guest book tue..=)

shafika fieka said...
(Reply)

misshunny: hardcover pika xde design plain jer dear sbb nk deco ckit..pika buat kt kedai stationary..insyaAllah dieorg ade sediakan service tuk menjilid buku..kalau blh carik tempat yang dekat ngn U, poli or kolej, biasenyer kt citu murah sbb student ramai..=)