Tuesday, February 21, 2012

Kad kawen in da house

Assalam n morning-morning sume..

Alhamdulillah wedding preps pika masih going smoothly as my planned..(sori ayat carca marba)..ahhaha..so all b2b amecam wed preps korang hope sumenya seperti yg dirancangkan la hendaknyer ya..last week lagi pika dh dpt email from vendor card kawen yang menyatakan (skema giler ayat ko pika oii) kad kawen saya sudah SIAP!..ingat x entry nie??? pika ada mention nk review card kawen sekiranya card kawen pika sudah sampai depan mata..Alhamdulillah xpayah pika nk buat bad review pasal vendor card kawen pika..=)

Actually pika dh survey vendor kad kawen nie since last yer lg..after majlis bertunang selalu search kad kawen murah n cantik..as i mention before dis saya nie pengantin budget so mmg nk mencari kad kawen murah n sedap mata memandang..hahaha, ala buat mahal2 pon nnti org buang jugakkan..yg penting ada date majlis dan map itu penting! mmg pika sangat mengambil berat tentang map ke rumah pengantin..dh bape kali pika g kenduri kawen teman-teman study dulu and sudah beberapa kali jugak la pika sesat larat..aduh..hope pika buat map ke rumah pika tue menepati piawaian teman2 yang akan hadir di majlis pika nanti..insyaAllah~

okey berbalik kepada cite kad kawen pika td..pika de cakap yang pika just deal dgn vendor by email..so de kebaikan n keburukkan okey..

kebaikan : xpayah dok susah-susah nak g ke kedai, just dok depan pc tggu email feedback from vendor..xbuang duit minyak kete..jimat di situ ( padehal kedekut)

keburukkan: kena terima seadanya keadaan card tue..iyer la kitakan x pegi kedai so kita xtau mcm mana material card tue, warna sama ke x dengan kehendak kita kan..tapi pika xde la nak kesah sangat tentang sume tue..sebab tue pika proceed buat card through by email jer..

okey pika buat card dicini yer
 
KadKahwin Penang (under Tanjong Fastprint Enterprise)
No 85, Lebuh Acheh, 10200 Georgetown, Penang
(Dahulu dikenali sebagai GaleriKadKahwin)
Waktu Operasi:
Isnin - Jumaat: 10.30pg - 6.30ptg
Sabtu: 10.30pg - 5.00ptg
Ahad: TUTUP
 
Telefon: 04 261 2799 / 019 447 7550
Email:galerikadkahwin01@yahoo.com
 
 
kadkahwin Penang nie bagi pika sangat cekap buat kerja..kalau korang nk tau pika just deal dengan dieorg just two week only ( mintak quotation, confirmation, 1st draft, 2nd draft n terima card) cepatkan cara kerja dieorang ..sangat berpuas hati..card yang diterima pon quality nice n okey just warna xbape nk tepat ( tp salah pika jugak x confirm betul2 warna biru nak yang mcm mane)..but i am ok with it..

so pada yang belum or masih mencari-cari vendor card kawen  KadKahwin Penang highly recommended..wah gitu..

okey itu jer la tentang kad kawen saya..insyaAllah kad akan mula diedarkan early march (ke n9 kampong eden sbb nk balik kampung time tue) n end of april kepada tetamu yang lain..

thanks for reading..till then, daa


4 comments:

Ecah Ecot said...
(Reply)

wahhh..tahniah...ecah punye kad still dlm draft...ni kali-2 nk hantar edit...xtau plak kiteorg b'2 ni cerewet..hehe

shafika fieka said...
(Reply)

ecah: xpe cerewet nnti hasil mesti memuaskan hati..=)

dhiera said...
(Reply)

ingat kan treaser gambar kad kahwin~ mesti cantik ni~

shafika fieka said...
(Reply)

dhiera: nk treaser la nie..next update..biase2 jer yang..b2b budget..