Monday, February 13, 2012

Nikah outfit saya sudah SIAP!

Assalam..selamat petang isnin..=0

lagi sekali rase gembira xtau nak kata la kan..on last saturday auntie tailor yang jahit pika punya baju nikah call bagi tau baju pika sudah siap..fuhh sangat teruja..so semlm (Sunday) lps solat subuh ingat n golek2 lagi atas katil tapi mata mmg dh xleh nk lelap, so continue buat paper bag..around 9.30 am ajak mak g amik baju..

1st tgk baju..suke sgt sbb jahitan sgt kemas, and bile pakai terletak jer kat badan pika yang chubby nie.(very important things my mom ckp cantik pon sudah puas hati).hahahha..tp baju nie agak loose..auntie tailor tue ckp u mau kecikkan x?? pika nk kecikkan tp mak xbg la..katenyer biar loose blh pakai lama..aduhh...risau la nk kawen lg 3 month ++ now pon dh loose, kang dh nak menikah makin longgar..**mood perasan..

Malam td tunang call bagi tau baju nikah dia pon sudah siap ..xsangka anta kat lain-lain tailor tp siap hari yg sama..=) sangat seronok sbb baju nikah kami sudah siap..lps nie nk fokus kat baju bertandang pulak..now xsure nk buat baju baru, redeem adiah from red ribbon butik , sewa baju kt butik lain or pakai jer baju yang ada kat butik wedding planner pika..pening..apa kata anda??

till then, daa




11 comments:

UyaRayza said...
(Reply)

mana design yg pika suke hehehe..yg penting pika suke..nnti x puas hati susah haa heheh

sarahmeay.snm said...
(Reply)

Pika! Awak Tempah baju kat manaa?

shafika fieka said...
(Reply)

uya: tue la la kan..ikutkan hati nk buat baru jer, simple kurung moden nnti bju tue jd hak milik kite terus kan..

sarahmeay: pika tempah kat tailor cina ipoh ( dekat2 ngn jusco ipoh)

sarahmeay.snm said...
(Reply)

Pika, area mana eh? Sedap tak pakai?

shafika fieka said...
(Reply)

sarah: sarah tau x jln dalam (taman) dari tambun nk ker jj ipoh..kt c2 la..pika xtau la nama taman tue..rase best la pakai bju tue..tailor cina mmg pndai jait bajukan..

sarahmeay.snm said...
(Reply)

Nama tukang jahit tu Sape? Kedaiinya Nama apa pika?

dhiera said...
(Reply)

treaser la pika~

shafika fieka said...
(Reply)

sarah: tailor cina tue xde kedai die menjahit kt rumah jer..ari tu mase g amik bju byk kaen daripada butik bridal...nie no phone tailor tue..012-5596225..pika panggil tailor cina tue auntie jer..=)

dhiera: insyaAllah yang..nnti yer..tp rase malu lak nk treaser2 nie..sbb baju nikah pika biase2 jer

sarahmeay.snm said...
(Reply)

Thank you, pika! ;D

Suria said...
(Reply)

bestnye pika dh siap!
suria majlis lg 2bln setengah, baru anta tailor mggu lps..
heeee... cer teaser x saba nk tgk bju pika :D

shafika fieka said...
(Reply)

insyaAllah sayang..nnti pika teaser.=)