Tuesday, February 28, 2012

HIV Test:: done!

Assalam...

Hari nie rase sangat lemau nk memulakan keja..badan rase sgt letih..rasenyer pika harus amik supplement untuk give me energy + x cepat letih..any suggestion??

okey la back to story, semalam pika n tunang sudah menyetelkan salah satu legal requirement untuk berkahwin iaitu HIV test..semlm amir amik EL, so Pagi2 datang opis mintak amir anta g kerja sbb mmg daripada awal lagi dh plan nk g buat HIV test..around kul 10 am g JKR ipoh dulu untuk lawatan tapak lam giler site visit kali nie padehal dalam ipoh jer pon..dah masuk hutan, g lunch dulu..then sambil makan pika mintak permission kat my 2nd boss nk off ptg ..dia bagi..balik opis dgn harapan hope my 1st boss (big boss) bg pergi..alhamdulillah dpt..terus text my amir cakap yang pika blh off ptg nie..

Around 2.45pm amir amik terus shoot ker KK Tanjung Rambutan, tp otw nak g lalu dulu kat Klinik Kesihatan Jelapang ( dekat jer pon 2 minit drpd opis) cakap kat amir apa kate kite try tnyer kt KK Jelapang mane tau xpayah buat oppoinment..yer just walk in, kami dpt buat dgn jayanya..

okey step nk buat HIV Test..(KK Jelapang yer)

1. Pergi kaunter tanyer mcm mane nk buat hiv test, nnti dieorg akan mintak borang ujian HIV from pejabat Agama..siap isi drpd rumah yer, compem cepat urusan kerja anda!

2. submit form tue kt kaunter, nanti dieorg akan bagi satu lagi form kali nie borang from KK..kene isi yer

3. sudah di isi, MA tue mintak kami pergi bilik masing-masing.. amir- g bilik 3, pika g bangunan B (klinik ibu & anak-anak)

4. nanti passkan sume borang tue kat nurse yang bertugas untuk buat hiv test

5.tunggu sekejap, (buat la ape yag patut)

6.nama dipanggil, so nnti nurse mintak 1jari untuk di cucuk ( xsakit pon-tibe-tibe teringat mase form5 class biologi buat ujian darah =) )

7. diminta keluar, n tunggu (time ni jari yang dicucuk berdenyut2 ckp kat amir, die kate Ya Allah ngade2)..dalam 10 minit result dapat!! yeeearr

Alhamdulillah bost of us negative (tidak redaksi) so ape lagi blh proceed dengan borang kebenaran kawen..=)


darah saya HIV Test done!

sudah selesai buat HIV test, kami terus ke rumah tailor untuk amik ukuran badan amir untuk buat baju resepsi..malamnyer pulak hunting barang hantaran..lagi satu item done, and semalam jugak amir beli kasut casual untuk dipakai masa majlis resepsi dan bertandang nanti..Alhamdulillah..seronok sbb off petang semalam macam-macam sudah dapat di settlekan..so off yang bermakna..

okey, done for update..till then, daa..


8 comments:

akudidi said...
(Reply)

Tahniah anda berjaye.huhu.kire nye ngam2 le pika wat ek?sbb perak valid 3 bulan je kan

Suria said...
(Reply)

suria pn dh g buat minggu lps kt kedah :)
tp doranng xde lak mntk borang yg pejabat agama bg, suria g lenggang kangkung jeee..borang pn dorang isikan..hehe ;D

syaz@rozelt said...
(Reply)

best la st lg urusan dh selesai..hihi

shafika fieka said...
(Reply)

aku didi: Alhamdulillah..a`ahh kirenyer mmg ngam2 3 bulan..

shafika fieka said...
(Reply)

suria: tue la td pika de bace blog suria..kita buat masa dekat2kan..

shafika fieka said...
(Reply)

syaz@rozelt: insyaAllah hope sumenya di permudahkan olehNya..amin

::Aja:: said...
(Reply)

tahniah...proceed to d next step ya!

shafika fieka said...
(Reply)

thanks aja..aja pon dekat2 ngn date kite kawen kan..dh buat belum??